Sunday, 2 December 2007

Kryptonite Cake!!!



Ingredients:

  • 3 eggs
  • 1 cup of sugar (you can also use the pot of yogurt as measure)
  • 1/2 cup of oil (sunflower or peanut)
  • 1 yogurt (natural)
  • 1 cup of mint syrup
  • 4 cups of flour
  • 1 pinch of salt
  • yeast (for pastry)
  • chocolate (cooking chocolate. I used "Cremant")
  1. Mix the egg yolks with the sugar until you have a cream.
  2. Add the oil to the egg cream
  3. Add the mint syrup and the yogurt
  4. Add the flour and the yeast
  5. Add the pinch of salt to the white of the eggs that you will whip until they are firm and add this preparation to the green dough very carefully.
  6. Put half the dough in your "tourtière" (I used one with a 30cm ø)
  7. Put chocolate on top (I have grated the chocolate with a peeler)
  8. Put the rest of the dough on top of the chocolate
  9. Put in pre-heated oven and cook at temperature of 180° for around 40-45 minutes (check cooking with a tooth pick. If tooth pick comes out clean, your cake is ready)

You will then have an extraordinary cake with an incredible perfume, awesome taste and with an unbelievable green colour!


p.s. Qui bisogna ringraziare Lucia per la ricetta ed anche Anna (Undici Mesi).

13 comments:

  1. hummmm!!
    bom aspecto, mas o mais importante será o sabor.Vou ter que provar, para aprovar
    (LOL)
    Beijosss

    ReplyDelete
  2. Olà Primo,
    O sabor é...huuuuuummmm...pequeno gosto de menta e quando se chega à parte com chocolate...é como se fosse um bom "After Eight"...uam verdadeira delicia!

    ReplyDelete
  3. Gabriela Cravo e Canela2 December 2007 at 21:06

    Bem eu cá a cor não estou muito convencida. Vejamos o gosto que tem para saber se realmente é tão bom como dizes.
    XOXO

    ReplyDelete
  4. Gabiiii,

    Onde tens andado??? Como disse ao FJ, o aspecto é estranho (o bolo é verde mas se quiseres mudar de xarope, podes fazer com groselha ou laranja, etc)...mas o gosto é de mil maravilhas!
    B'jocas!

    ReplyDelete
  5. Ciao piccola,
    Allora, l'hai fatto. Brava!
    Aspetto il "feed-back" per sapere com'era!
    Baci

    ReplyDelete
  6. Ciao Lucia,
    Sono siccura che ti dirá quanto era buono!
    Baci

    ReplyDelete
  7. Mannaggia la torta all'Uranio impoverito.
    Spero fosse buona davvero

    ReplyDelete
  8. Arthur,
    Se potesse ti darebbe un pezzeto...quanto é buona! DAVVERO!!!
    :D :D

    ReplyDelete
  9. oh Meu Deus! Que delicia visual...e gustativa tb assumo!:)

    I love mint!!!!

    Tenho de fazer este bolo!:)

    ReplyDelete
  10. Hydra,
    Só tenho uma coisa a dizer...foi um sucesso estrondoso ontem com a malta do escritório...e o gosto é para là de "delícia"!!!
    Usa bem um copo inteiro (o mesmo com que mediste o açucar e a farinha) de xarope de mentol e usa bastante chocolate (gotas de chocolate é melhor para podermos ter uma camada uniforme de chocolate e quando o bolo arrefece, termos um pouco de "crocante"!)

    ReplyDelete
  11. na esperança que o hydra bolo possa chegar até ao ribatejo, caso contrario ficarei apenas pelo "hummmm" e pela imagem
    :p

    ReplyDelete
  12. Mamma mia Angela, ma che cosa è questo?

    ReplyDelete
  13. Ciao Gianni,
    Ti dico soltanto una cosa...é stato un successo "clamoroso" in ufficio!
    :D

    ReplyDelete